Με τη Σύνταξη Διαθήκης κοιμηθείτε “ΑΝΕΝΙΑΣ”

ΑΝΑΚΑΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Διαθήκη είναι το νομικό έγγραφο μέσω του οποίου ένα άτομο, ο διαθέτης, εκφράζει τις επιθυμίες του για το πώς θα διανεμηθεί η περιουσία και τα περιουσιακά του στοιχεία κατά το θάνατο, και ορίζει ένα ή περισσότερα άτομα ως νόμιμους κληρονόμους, καθώς και έναν διαχειριστή για την διαχείριση της κληρονομιάς μέχρι να ολοκληρωθεί η διανομή.

Στόχος της διαθήκης είναι η διάθεση των περιουσιακών στοιχείων του αποθανόντος ή τουλάχιστον ενός τμήματος αυτού που μπορεί να διατεθεί και ενδέχεται επίσης να περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές διατάξεις.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Η αναγκαιότητα σύναψης διαθήκης είναι τόσο σημαντική καθώς δίνει την ευκαιρία στους διαθέτες μας να διαφυλάξουν  με κάθε τρόπο, τα συμφέροντα τους ακόμα και σε περίπτωση αιφνίδιου θανάτου όπου  θα υπάρχει πρόνοια  για την περιουσία τους.

Η σύνταξη διαθήκης είναι ένα θετικό βήμα εφόσον εξαλείφει τις αμφιβολίες και τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν όταν δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη βούληση του αποθανόντος.

Ο διαχειριστής της διαθήκης είναι το άτομο που κατονομάζεται στη διαθήκη σας ως υπεύθυνος για τη διαχείριση των περιουσιακών σας στοιχείων μετά τον θάνατό σας. Το άτομο αυτό φέρει προσωπική ευθύνη τόσο έναντι των κληρονόμων όσο και απέναντι στο δικαστήριο.

Ως προς την ολοκλήρωση και οριστικοποίηση της διαδικασίας, ο διαχειριστής πρέπει να καταθέσει στο Δικαστήριο την απογραφή περιουσίας του αποβιώσαντος και με κάθε τρόπο να εξοφληθούν άμεσα οι νομικές, φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις του αποβιώσαντα με σκοπό το κλείσιμο της διαχείρισης με τελικούς λογαριασμούς.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθήκη , η οικογένεια και οι κληρονόμοι του αποβιώσαντος πρέπει να ορίσουν Διαχειριστή της περιουσίας του και να  συμφωνήσουν τα κληρονομικά τους μερίδια και να ακολουθήσουν τα πιο πάνω νομικά διαβήματα.

Είμαστε σε θέση να παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες και σωστές νομικές συμβουλές σε σχέση με όλα τα ζητήματα που προκύπτουν κατά την διαχείριση περιουσίας αποβιώσαντος. Για όλα τα θέματα που άπτονται της διαχείρισης περιουσίας ως δικηγόροι εξειδικευμένοι επι των θεμάτων αυτών , είναι πιο ασφαλές να καταφύγετε σε επαγγελματία για τη σύνταξη της διαθήκης  και διαχείριση της περιουσίας σας.

Με κάθε επιφύλαξη των δικαιωμάτων του συντάκτη το παρόν άρθρο αποτελεί οδηγό κατά τη σύνταξη του και όχι νομική συμβουλή.

Για περισσότερες πληροφορίες και/ή  διευκρινίσεις παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το Γραφείο μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  info@neophytoulaw.eu ή στο τηλέφωνο +357- 26105010.

Δικηγόρος – Μαρία Σπύρου

LEONIDAS NEOPHYTOU & CO LLC

Related Posts